Friday, December 7, 2018

NASA, inadından vazgeçti: Kuiper Kuşağı’nı keşfetmeye devam edecek!

0
Share

NASA sonunda inadından vazgeçti. New Horizons misyonuyla Güneş Sistemi’nin uzak diyarı Kuiper Kuşağı’nı keşfe devam edecek.

NASA, Kuiper Kuşağı’nı keşfetmeye devam etmek için New Horizons misyonunu genişletiyor!

NASA multidisipliner faaliyet yürüten New Horizons misyonu ile ilgili son kararını verdi. Bu misyon cüce gezegen Plüton’u, uydularını ve güneş sisteminin Neptün’ün yörüngesine yakın nesneleri inceliyor. New Horizons, 2006 yılında fırlatıldı. Bilinen güneş sistemimizin en uzak noktalarına yakın bir yörüngeye ulaşmak için yaklaşık 15 yıl harcadı. 

NASA New Horizons misyonunu araştırmak için Güneş Sistemi’nin en uzak noktası, Kuiper Kuşağı’nda gözlem yapay uzay aracının görevini uzatmaya karar verdi. NASA’nın bu ani kararı tüm bilim dünyasını şok etti. Çünkü uzay ajansı başta Kuiper Kuşağı’nı keşfetmek için araç gönderdi. Lakin Gezegen Bilimi Bölümü araştırmadan vazgeçip Güneş’i incelemeye yöneldi. Bu durum bazı gökbilimcilerin hiç hoşuna gitmedi. Neyse ki itirazlar meyvesini verdi. NASA, inadından vazgeçti. İşte detaylar…

Ayrıca New Horizons, güneş sisteminin oluşumundan kalma bir kalıntı olan Plüton’la karşılaşan ilk uzay aracı. Bu sayede ismini uzay tarihine yazdırmayı başardı. Plüton’un sistemine ulaştığında, uzay aracı daha önce fırlatılan herhangi bir derin uzay aracından daha uzağa gitmeyi başardı. Bununla birlikte en uzun bir süre (dokuz yıldan fazla) seyahat eden uzay araçlarından biri olma ünvanını da elinde tutuyor.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *